Riješen decenijski problem - Grnčare dobija pijaću vodu

U utorak 14. novembra podgorsko selo Grnčare posjetila je visoka delegacija gradske izvršne vlasti u Prizrenu, a na inicijativu dr. Refika Šaćirija direktora za katastar i geodeziju.


U delegaciji su bili predsjednik Skupštine opstine Prizren g. Artan Abrashi, direktor javnih službi g. Levent Kasemi, direktor zdravstva g. Visar Shehu, direktor inspekcije Islam Thaqi, umjesto predsjednika g. Haskuke g. Krenare Koqi, glavna asistentkinja kabineta predsjednika i kao poseban gost predsjednik Vetëvendosja, gospodin Albin Kurti.

U saopštenju koje je pristiglo na adresu naše redakcije stoji da je "svrha ove posjete je bila razgovor sa mještanima sela o njihovim problemima i saopštavanje radosnih vijesti na koje se čekalo dugi niz godina". "Kao direktor u opstini Prizren, ispred NDS-a, uspio sam da upornim radom i lobiranjem, izdejstvujem finansijsku podršku za izgradnju vodovoda i vodovodne mreže za pijaću vodu u podgorskom selu Grncare i tako stavim tačku na decenijski problem kojeg imamo" rekao je direktor za katastar i geodeziju, Refik Šaćiri, te dodao. "Želim da se posebno zahvalim nasim koalicionim partnerima iz Samoopredjeljenja, direktoru javnih službi Leventu Kasemiju, a posebno gradonačelniku Mytaheru Haskuki na podršci koju imam od samog početka i mog djelovanja u izvrsnoj vlasti.

Takođe, želim da informisem javnost i o uređenju centra sela Grncare, koji će se takođe finansirati iz gradskog budžeta". Dr. Šaćiri se posebno zahvalio i predsjedniku Vetëvendosja, gospodinu Albinu Kurtiju, koji je u sklopu svojih službenih posjeta Prizrenu, posjetio i naše bošnjačko selo Grnčare, gdje se u prijateljskom razgovoru sa mjestanima upoznao sa njihovim problemima. Na kraju je direktor za katastar i geodeziju podvukao da sa novim projektima na kojima radi, za mjestane naših bošnjačkih sredina, biće informisani na vrijeme.